Wednesday, 24 December 2014

Sabun Paling Laris Menghilangkan Jerawat Dan Parut

Stress tak tengok bintik-bintik merah kat muka anda yang gempul-gempul comel molek macam ni:

cara menghilangkan jerawat

Mesti la kan?
So anda semua berminat tak kalau saya bagi tahu rahsia macam mana dia orang ni menggunakan satu sabun ajaib (sebenarnya tak la ajaib sangat pun), untuk mengubah nasih mereka?
Ketahui dulu mengapa anda semua mengalami masalah kulit. Apa sebab nya jerawat tu muncul di muka anda.

Bagaimana jerawat itu berlaku?

1/5 orang daripada golongan umur 12-15 akan mengalami masalah jerawat. Dan ia membuat kan satu-satu nya masalah kulit yang amat sukar untuk di rawati.
Jerawat terbentuk dalam liang kulit seseorang.
Liang adalah pembukaan di muka kulit, di mana rambut yang sangat halus selalu tumbuh. Kemudian kelenjar minyak disambungkan ke liang untuk menghasilkan bahan yang dipanggil sebum. Sebum pula benda yang melincirkan rambut dan kulit itu.
Cuba tengok gambar bawah ni:
hilangkan jerawat
So kotoran degil anda ni sebenarnya berlaku dalam liang kulit tu. Kenapa ia berlaku?
Salah satu sebab yang amat ketara mungkin terlalu banyak kulit anda terlalu banyak minyak. Maklumlah, di usia yang muda, mesti la kita pun aktif dalam kehidupan seharian. Betul tak?
Ok biar saya “recap” balik.
Kotoran degil berlaku di dalam liang itu.
Pertama, kelenjar sebum menghasilkan minyak terlalu banyak.
Kemudian, sebagai lapisan liang secara semula jadi memperbaharui, ia membentuk sel-sel mati.
Sel-sel ini bukan sel-sel pada permukaan kulit – bergabung dengan sebum untuk mewujudkan palam.
Jadi hasilnya adalah diperbesarkan, liang disekat dipanggil comedo. Maka terbentukla bukit di atas permukaan kulit anda.
Kalau anda nak tahu lebih lanjut lagi boleh baca blog post saya ini. Lebih detail. (Klik sini)
Sekarang dah tahu macam mana kotoran dan bakteria itu terbentuk. Macam mana kita nak ubat dia?
Maka dengan ini, tanpa segan silu saya akan memperkenal kan anda semua satu sabun ajaib yang memang di cipta khas untuk segala masalah kulit.

Sabun “MZ Secret Soap” – Vitamin A,E &C

Sabun MZ Secret Soap
Apa dia sabun MZ Secret Soap ni?
Ini apa yang syarikat itu tuntut dalam keterangan produk.
myjerawat.my

Khasiat Utama Produk

Sabun ini memang telah terbukti berkesan dan kehebatan nya memang terserlah!
khasiat semula jadi

Khasiat Sabun MZ Secret Soap

Tea Tree Oil Bahan kimia dalam teh minyak pokok boleh membunuh bakteria dan kulat, dan mengurangkan reaksi alergi kulit.
Minyak Zaitun (Olive Oil)

  • Mengeluarkan sel-sel mati
  • Menjaga kulit basah
  • Meningkatkan peredaran darah pada kulit
  • Penyembuhan parut jerawat
  • Unclogging liang kulit dan dengan itu meningkatkan peredaran yang baik udara pada kulit
  • Aloe Vera Aloe Vera mengandungi hormon tumbuhan yang dikenali sebagai gibberellins dan polisakarida, yang membantu jerawat dengan membunuh bakteria yang menyebabkan jerawat. A Aloe Vera membantu menyingkirkan minyak berlebihan dan kotoran dari kulit. Minyak yang berlebihan adalah punca liang kulit anda senang terdedah pada bakteria.
    Aloe Vera juga membantu jerawat dengan merangsang pertumbuhan sel yang membantu kulit anda yang rosak cepat sembuh, dan kurang parut.
    Vitamin A Vitamin A membantu dalam mencegah pembangunan jerawat dengan meningkatkan kekuatan tisu perlindungan kulit anda, di samping mengurangkan pengeluaran sebum. Pengeluaran sebum yang berlebihan mungkin boleh membawa kepada pembentukan jerawat. Ahli sains mencatatkan bahawa vitamin A juga diperlukan untuk pertumbuhan sel-sel kulit baru.
    Vitamin C Vitamin C adalah berguna dalam rawatan jerawat kerana dua sebab utama: ia berfungsi sebagai antioksidan dan ia menyumbang kepada sintesis kolagen. Sebagai antioksidan, vitamin C membuang radikal bebas yang berbahaya dan mengurangkan sebatian.
    Untuk mengelakkan tindak balas rantai ini yang membawa kepada jerawat, vitamin C boleh membantu menyerap radikal bebas sebelum ia merosakkan kulit.
    Ini membolehkan kulit yang dilindungi dan menghalang pembentukan luka jerawat.
    Vitamin E Vitamin E membantu melawan jerawat untuk beberapa sebab. Pertama, ia adalah antioksidan yang kuat, membantu untuk melindungi semua sel-sel badan daripada kerosakan “radikal bebas” atom oksigen. Kedua, vitamin E membantu untuk mengelakkan kerosakan kepada membran sel, dan kajian menunjukkan bahawa ia membantu kulit pulih daripada (dan mengurangkan penampilan) parut jerawat.
    Akhir sekali, Ia membantu mengawal tahap retinol (vitamin A) pada manusia. vitamin A adalah benar-benar kritikal untuk kulit yang sihat. Tahap yang rendah menyebabkan pengoksidaan retinol beberapa asid lemak di dalam sel, yang membawa kepada kesan-kesan toksik dalam sel.
    Vitamin E membendung proses ini dengan memulihkan paras normal vitamin A.
    testimonial_pengguna
    Jika anda ada masalah seperti di bawah:
    (keajaiban sabun ini dapat membantu anda)
    masalah_kulit
    Kalau anda tak yakin dengan saya, yakin dengan testimoni-testimoni di bawah nanti.

    Pengalaman Saya

    Saya sendiri pun pakai dan amat berpuasa hati.
    Sabun ni sama macam sabun-sabun biasa, ia adalah sabun pencuci kulit. Tapi yang best nya, sabun ini saya guna untuk muka dan badan. Dua-dua sekali.
    Produk-produk pencuci muka sebelum ni yang saya pakai semuanya saya dah buang.
    Mula-mula saya pun macam tak percaya tapi sebab waktu tu terdesak nak kelihatan kacak dan tampan (sebenarnya masa tu saya tengah nak mengorat ada seorang gadis ni), saya pun terus beli.
    Lagi pun murah je. Bagi saya tak lah mahal sangat.
    Yang betul-betul tangkap cinta dengan sabun ni bila saya tengok review dia, boleh menghilangkanparut jerawat sepantas 3 hari! Hebat betul. Mula-mula nak tergelak pun ada.
    Tapi saya tetap juga beli oleh kerana “review” sabun ini yang melampau.
    Dan memang benar la apa yang “MZ Secret” tu cakap pasal sabun ajaib ni. Memang boleh nampak perubahan dalam masa 3 hari! Tapi jangan la berharap untuk bukit-bukit gompol merah atas muka anda terus hilang. Saya rasa mana-mana produk pun belum boleh buat hasil macam tu lagi!
    Kulit saya nampak macam licin pun ada. Ye la, saya mana lah pakai lotion semua. Tapi kulit jadi lembut.
    Nampak cerah. Jerawat yang timbul pun nampak mengecut.
    Ini baru 3 hari pengalaman saya cerita ni.
    Genap je 2 minggu, bintik-bintik merah kat muka saya hilang. Yup, terus hilang.
    Sebelum ni saya selalu gatal-gatal kat bahagian kaki. Saya suka main bola. Mungkin ada banyak bakteria. Tapi selepas sebulan pakai MZ Secret Soap ni, gatal-gatal semua hilang.
    Ok saya rasa macam tak perlu lagi saya ceritakan kehebetan sabun ni dengan pengalaman saya.
    Mungkin bila anda baca testimoni-testimoni mantap di bawah ni anda akan lebih selesa.

    Cara Menghilangkan Jerawat Dengan “MZ Secret Soap” – Terbukti Berkesan!

    Ini hanya baru segelintir testimoni-testimoni yang saya dapat kumpulkan. Sebenarnya ada banyak lagi.
    sabun mz secret soap
    Perasan tak gambar-gambar kat atas sekali tu?
    Ini la wajah-wajah mereka selepas dan sebelum menggunakan MC Secret Soap ni.
    bekas parut jerawat
    Ok.
    Apa yang saya nak sampai kan sebenarnya, sabun ini memang dasyat dan memang terbukti sangat-sangat berkesan.
    So kalau anda ada jerawat atau masalah kulit, sabun vitamin A, C & E keluaran MZ Secret ini memang dapat merawat kulit anda.

    Bagaimana Nak Beli Sabun Ajaib Ni?

    mz secret soap review
    Nak beli sabun ni ibarat macam pergi ke youtube tengok ceramah Ustaz Azhar Idrus.
    Saya boleh beli sabun ni secara online je. Tak perlu nak keluar pergi pasaraya untuk beli. Mudah dan senang. Jimat minyak, masa dan tenaga.
    Harga dia pula sangat-sangat murah. Kenapa saya cakap murah? Harga sabun ini RM70 (Semenanjung Malaysia). Dan RM75 untuk (Sabah Serawak).
    Murah sebab apa yang saya dapat untuk RM70 macam tak berapa kena dengan harga dia.
    Tak banyak produk kecantikan atau kesihatan yang berkualiti tinggi macam sabun ini tapi jual harga murah. Tak percaya anda cuba cari.
    Kalau ada pun, kesemuanya produk-produk yang ada banyak bahan kimia. Merosakkan lagi kulit je.
    Ni gambar dia orang tengah buat packaging. Memang ramai betul yang order!
    mz secret soap packaging
    Jadi jangan takut-takut pula nak beli. Cuba je. Tak rugi pun. InsyaAllah inilah sabun atau penyelesaian pada semua masalah kulit anda semua.

    Untuk memesan sila 
    sms kod < SABUN ACE > ke 01123096205


    atau anda klik butang "Buy It Now" di bawah ini untuk pembelian R30


    http://ariqafatinabeauty.blogspot.com/p/penghantaran-dan-pembayaran.html

    No comments:

    Post a Comment